temporary retirement

Beste en Lieve mensen,

Gisteren heb ik definitief de knoop doorgehakt en besloten om voorlopig te stoppen met mijn actieve race carrière.

Dit was niet makkelijk maar de beslissing was wel bespoedigd door de gebeurtenissen deze afgelopen zomer. Het feit dat ik bij mijn enige zware crash die ik heb meegemaakt in al mijn race jaren er wel eentje was die hard aankwam. Letterlijk en figuurlijk.

Het afschrijven van mijn racemotor in die ene seconde heeft een gat geslagen in mijn racebudget en feitelijk me daardoor failliet gemaakt.

Verder kreeg ik eerder deze week een bericht van de KNMV (nationale motorsportbond) over de licenties voor het komend jaar. Daarin stond dat de kosten voor een race licentie voor 2014 met 54% zijn gestegen t.o.v. 2013 (van €257 naar €396)! Daarnaast is de laatste jaren het inschrijfgeld voor evenementen ook drastisch gestegen omdat er steeds minder rijders zijn, en de verzekeringspremies voor organisaties ook alsmaar stijgen. En men de kosten hiervan doorbelast aan de rijders.. 

Hierdoor ben ik vaak genoodzaakt om al grote bedragen te betalen in het begin van het seizoen nog voorafgaand aan het rijden van 1 meter op het asfalt.

Ik heb gelukkig deze laatste 5 race seizoenen veel beleefd en bereikt, na een eerdere racestop van 10 jaar. Ik heb op legendarische circuits gereden waarvan menigeen beweerde dat ik er nooit zou rijden. En enkele goede resultaten behaald ook, plus de meeste race evenementen zijn er over 50 jaar nog steeds! Kortom over 10 jaar kan ik mogelijk weer beginnen indien de situatie er dan beter voor staat.

Als laatste doorslaggevende factor is het feit dat mijn oudste dochter ook erg grote sportieve aspiraties heeft. Maar dan op 1 pk want zij wil een springamazone worden en de top bereiken in de paardensport. Kortom een goed doel om zelf ook tijd en energie evenals geld in te steken!

 

Hierbij wil ik iedereen (Jan en alleman) bedanken die me heeft ondersteund en geholpen deze laatste 5 jaren. Dit is op allerlei manieren geweest van 1 kan Diesel tot geldbedragen van klein tot groot. Maar wat ik altijd heb gezegd en nog steeds zo is, is dat alle KLEINE beetjes helpen en samen toch een GROOT verschil maken. Ik heb me altijd bevoorrecht gevonden dat anderen het mogelijk maakte om mijn passie en verslaving uit te oefenen. Racen op afgesloten openbare stukken weg.

HARTELIJK BEDANKT en TOT ZIENS!

Peter Heijmans
Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s